WIE is Marloe

Ik ben Marloe van de Worp, ook wel genoemd “Loetje”.
Samen met mijn partner en onze drie kinderen wonen we aan de Lageweg in Raalte.


Als kind al enorm lees- en leergierig. Elke dag zat ik met mijn neus in de boeken. Geen Tina of Olijke Tweeling voor mij. Nee, ik wilde meer. Meer leren, meer weten en vooral meer diepgang. Zoals boeken over de tao van Poeh, psychologie, NLP, boeddhisme en later ook Eckhart Tolle. Oké, ik geef toe, ik begreep er als er kind vaak geen snars van. Maar toch bleef ik gek genoeg stug doorlezen. Blijkbaar vond op jonge leeftijd deze materie al reuze boeiend!

Ondanks deze fascinatie toch gekozen voor de HEAO en vijftien jaar eigenaar geweest van een winkel. Een mooie ervaring en zakelijk veel geleerd. Maar vooral ook persoonlijk geleerd want ik kwam mezelf tegen. Met name in de tijd dat wij kinderen kregen. Want ik kan je zeggen, op een rationele werkwijze onze kinderen opvoeden, dát werkte niet.


Kinderwens naar écht verbinding

Ik zat al in mijn bewustwordingsproces, en helemaal toen ons zoontje mij wakker schudde.
Een jong, wijs en gevoelig mannetje van misschien drie jaar. Op een avond ligt hij vol verwondering naar de mooie sterrenhemel te staren. Hij ligt op bed, kijkt me met zijn grote blauwe ogen aan en zegt dan iets wat mij tot op de dag van vandaag nog steeds ontroerd….

“Mama, ik zag net een hele grote ster. En dan mag ik toch een wens doen?
Mama, ik heb maar één wens, maar hoop wel dat die echt uitkomt….
Mijn aller, aller, allergrootste wens is … dat de winkel er niet meer is, … want dan ben je meer bij mij …”

Mijn hart brak en tranen van verdriet, want dit kleine jongetje raakte de kern in mij.
Ik was altijd met de winkel bezig. Stond ik niet in de winkel dan zat de winkel wel in mijn hoofd. Een hoofd vol zorgen over de winkel, waardoor er geen ruimte was om in verbinding te leven met mezelf en met mijn gezin. Ik stond op de automatische piloot en was aan het overleven. Ons zoontje was mijn spiegel. Naast dat hij mij wakker schudde over hoe ik leefde, snakte hij zelf naar échte verbinding met mij.

Hij wilde geen moeder meer met een wandelend hoofd en een muur van beton.
Nee, hij en zijn broer(tje) verlangden naar rust, liefde en échte verbinding.

Kortom, ook privé gezien was er voor mij werk aan de winkel.
Vooral een proces van innerlijke groei en bewustwording.
Ik ging aan de slag met oude pijnpunten en maakte zo ruimte voor een nieuw pad.


Kind-/opvoed-/gezinscoach met een passie voor workshops

Gestopt met de winkel en besloten om zoveel mogelijk te doen wat wél bij mij past. Het pad te gaan volgen van mijn enthousiasme en waar ik blij van word.
Kind en gedrag. Wat zit er áchter gedrag? Wat vertelt het kind? Wat bedoelt hij écht?
Deze vragen bleven mij boeien. En ik wist het zeker, hier wilde ik verder mee!

Met een sterk verlangen naar innerlijke groei, bewustwording en kind en gedrag, ben ik diverse opleidingen gaan volgen.
Eerst gestart met een opleiding kindercoaching, hooggevoelige kinderen en creatieve therapie. Een mooi begin, maar voor mij nog niet voldoende. In mijn (werk)ervaring merkte ik dat het zinvol is om ook door een systemische bril te kijken. Want ik geloof erg in wederzijdse beïnvloeding tussen gezinsleden.

Kijken naar het huidige gezin is al nuttig, maar het gezin van herkomst onderzoeken vaak nog waardevoller. Want onbewust leeft er vaak nog iets vanuit het verleden. Als de ouder hier bewust van wordt en hierin gaat groeien, dan blijven de kinderen vrij van die bagage.

Omdat ik daar erg in geloof ben ik naast de opleiding opvoed- en gezinscoaching ook diverse opleidingen gaan volgen op het gebied van systemisch werk.
Zoals familieopstellingen, systemisch coachen, individuele opvoedopstellingen en poptalk.

Naast bovenstaande volg ik uit enthousiasme, leergierigheid en voor mijn eigen ontwikkeling veel andere losse cursussen en korte opleidingen.
Want geld investeren in mijzelf, dat doe ik het allerliefste.


Mijn passie

Ik omschrijf mezelf als een kind-/opvoed-/gezinscoach met een passie voor workshops!
Met mijn creatieve brein zinvolle workshops creëren, dáár word ik blij van. Zoals een activiteit om de sfeer een positieve boost geven, elkaars kwaliteiten ontdekken of meer verbinding te creëren. Ik geniet ervan om op een leuke, positieve en verrassende wijze workshops te verzorgen!


Mijn missie

Mijn missie is het inspireren van ouder en kind om te leven vanuit liefde en verbinding.
In verbinding leven met onszelf en de ander, levert innerlijk geluk en rust op!
Door te connecten met onszelf, weten we beter wat wij echt willen.
En zo kunnen we bewuster het pad kiezen wat ons gelukkig(er) maakt.

In mijn ideale wereld hebben we aan het einde van ons leven geen spijt van wat we allemaal niet hebben gedaan. Maar kunnen we terugkijken op een mooi en vervuld leven!


Meer weetjes over mij?

Ik heb een enorme boekentik, mijn kasten staan vol boeken over persoonlijke groei en spiritualiteit.
Ik hou van magie. Zo nuchter als ik ben, tegelijkertijd ben ik dol op magie.
Ik volg geen nieuws en kijk geen tv…. er wordt wel eens gezegd dat ik onder steen leef, en dat is oké!
Ik kan heel goed niets doen, ik geef toe, niet altijd productief maar wel ideaal voor mooie ingevingen.
Ik geniet van de rustige natuur, de vogeltjes en ons buurt- eekhoorntje
Verder ben ik nogal dromerig van aard en een tikkeltje eigenwijs!


“Vol passie en met persoonlijke aandacht werk ik graag mee aan het geluk van jou en je kind”


Benieuwd naar de workshops?


10 gouden tips om een gelukkige moeder te worden? Vul dan je naam en e-mail adres in.